8-те най-важни пособия от списъка за първи клас

Първият учебен ден наближава, а с него и вълнението, което завладява родители и ученици, особено първолаците. Списъците с пособия сякаш нямат край – тетрадки, учебници, моливи, химикалки,несесери, скицници и какво ли още не. За да минимализирате хаоса и стреса и да подготвите своя първокласник по най-добрия начин, ви предлагаме този списък с 8 неща, които задължително трябва да присъстват в чантата на ученика:

Тетрадките са неизменна част от ученическата екипировка. За да могат първокласниците да се научат да изписват буквите ще са им необходими тетрадки  А5 20 л. с тесни и широки редове. Те ще им помогнат да усвоят изписването на азбуката по най-прилежния начин.

За първите аритметични пресмятания на помощ ще се отзоват тетрадките с големи квадратчета. Големите квадрати са удобни за учене на числата и символите.

За да може първокласникът да се чувства сигурен и да държи всички необходими принаджлености максимално подредени и под ръка, освен раница му е необходим подходящ несесер. На пазара може да откриете стотици видове на многобройни марки. Ние ви съветваме на първо време на решите дали искате несесерът да бъде пълен или празен.

Пълните несесери включват всичко необходимо за ученика – моливи, химикали, чертожни инструменти и флумастри за рисуване, такъв е несесерът на HERLITZ с 3 ципа. Ако желаете да напълните несесера сами, тогава моделът с 2 крила и 1 цип е подходящият избор за вас.  

Всеки малък художник трябва да разполага с блокче за рисуване, цветни моливи и водни боички. При нас може да откриете разнообразие от блокчета и скицници с атрактивни корици и различна дебелина на хартията, които да отговорят на очакванията и на по-специализираните паралелки и учители.

Водните боички за рисуване са задължителен елемент от комплекта за рисуване. Боравенето с тях е лесно, дори и за най-малките. Акварелните бои STAR COLOR са чудесен избор, тъй като съдържат 12 цвята, предлагат се в компактна опаковка, която включва и четка.

Цветните моливи са друг елемент, който не бива да отсъства от ученическия списък. Оптималният вариант отново е опаковка от 12 цвята, въпреки че можете да намерите и варианти от 18 цв и 24 цв. Нашето предложение са Цветните моливи 12цв COLOURFUL YALONG – те са специално изработени с грип зона, за да са лесни за захващане от начинаещите художници.

  • Химикали и моливи за писане

Разбира се, няма как да пропуснем пишещите изделия, посредством които децата ще се учат да пишат и смятат. Химикалките, които са най-подходящи за първокласниците са тези с капачка, сред тях има голямо разнообразие на форми и модели. Нашето предложение е детският химикал “ЗАЙЧЕ”, който има атрактивен дизайн и същевременно е лек и удобен за писане.

Чернографитните моливи пък трябва да бъдат със средна степен на мекота или така наречените HB моливи. За оптимизиране на мястото в несесера и чантата, ви предлагаме да заложите на молив с включена гумичка като молив с гума VBV.

  • Папка с копче

Вече превърнали се в неизменна част от ученическата екипировка през последните години, папките с копче са удобен аксесоар, който ще помогне на вашето дете да сортира по-лесно принадлежностите и учебниците по различните предмети. Папките с допълнително разширение в дъното ще позволят в тях да се съберат всички неодходими тетрадки и помагала като увеличи обема на папката двойно.

Нашата папка с копче с разширение е перфектният избор за целта. Тя е допълнително подсилена с текстилен кант, който ще й осигури по-дълъг живот и има специално отделено място за поставяне на етикет или визитка, за да бъде по-лесно откриваема.  

  • Материали за подвързване

За да се запазят учебниците и тетрадките в своята цялост за по-дълго, неизменно са необходими материали за подвързване. За да не изпададете в недоумение кой размер подвързия да купите, ви предлагаме да опитате универсалните самозалепващи подвързии, които са лесни за употреба и могат да се използват за всеки учебник и тетрадка.

За да бъдат тетрадките и учебниците на вашето дете разпознаваеми, са нужни и етикети, които да надпишете с неговото име. Цветните ученически етикети с анимационни герои ще създадат настроение и ще мотивират малкия ученик.

  • Тефтерче за бележки

Не на последно място важен елемент от ученическия списък е тефтерчето за бележки. Малко и компактно, то винаги трябва да е в чантата на детето, за да може да записва важни бележки и съобщения, които преподавателите му дават. Първата седмична програма най-вероятно също ще бъде записана на него, така че то не бива да отсъства от екипировката на първолака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *